Fjærasteinen – Ørland Våtmarkssenter

Fjærasteinen er en permanent installasjon i Ørland Våtmarkssenter. Selve “skroget” er tegnet av arkitekt Tormod Amundsen og er en stilisert kopi av en stein i Grandefjæra. Inni “steinen” er det montert en lydinstallasjon av Audun Eriksen.  Installasjonen består av 8 høyttalere i surround-konfigurasjon og det er en rekke sensorer i gulv og tak som styrer lyden. Surround-programmeringen er gjort av Arnfinn Killingtveit. De fleste lydopptakene er gjort av Patrik Åberg.

På gulvet er det trykksensorer som trigger lyden av skritt i gjørme/våtmark. Innsiden av steinen og gulvet er dekket av skum som også bidrar til følelsen av å gå i en sump. Videre blir det avspilt surround-lyder trigget av bevegelsessensorer når man går inn i steinen. Det er for det meste lyder av fugler og insekter.